79. WC TARTÁLY NŐI FEJLESZTÉSSEL

sam_5164.JPG

Gyakran felteszem magamnak azt a kérdést, hogy miért nem nők tervezik azokat a dolgokat, melyeket kénytelen, kelletlen ők használnak, tisztítanak, takarítanak, hiszen ki is tudná jobban melyiknek mi a hiányossága, ha nem az, aki nap, mint nap bosszankodik azon, hogy ezt is férfi tervezte! Sorolni lehetne ezeket a háztartási eszközöket, tárgyakat, flakonokat stb, de nem teszem. Most inkább mutatok valamit, ami minden háztartás legérzékenyebb pontja. A WC került a  figyelmem középpontjába, amire azonnali megoldást kerestem.  

Legfőbb problémám az volt, hogy rengeteg vizet használ, ha teljesen tele van. Ha viszont a kisebb vízre állítottam nem vitte le a papírt. További gondom az volt, hogy bár már igen sokféle akasztós, nyomós, golyós illatosító, baktériumölő  és ki tudja milyen csodának beállított WC illatosítót kipróbáltam, de egyik sem helyettesítette sem a kefét, sem a takarítást miközben az áruk elég magas. Ha meg úgy hozta a helyzet, hogy a kefe WC-ben való körkörös mozgással történő takarítása során a fent említett illatosító csoda még bele is esett... Nos, nem kell ragozni hányszor néztem fel a plafonra és mondtam valami nem éppen kedveset.

Cogito ergo sum! És láss csodát egy lyuk (amit forrasztópákával követtem el) megoldotta a gondomat!

sam_4750.JPG

Persze mivel ezt nem férfi tervezte gondom volt a látványra is, hogy még se tűnjön házi készítésűnek. 

sam_4754.JPG

Szatinálóval kidekoráltam egy kicsit, mint egy korábbi bejegyzésemben a sérült csapot.

( http://gyongyszem-napkozi.blog.hu/2015/05/06/66_csapok_esztetikai_tuningja ) Így az ezüst minták harmonizáltak a tartályon és a csapon.

sam_5165.JPG

sam_5166.JPG

Jöhetett a kipróbálás! Amennyiben ezen a lyukon akár csak mosogató került a tartályba lehúzáskor a hirtelen lezúduló víztől felhabosodott a víz útját követve körkörösen bejárta az egész WC csészét, majd a benne maradó víz ugyan csak mosogatószeres maradt, ami még illatos is. 

Nincs a csészére akasztva semmi, nem eshet bele, költséget tekintve pedig hónapokig akár pár száz egész pontosan alig 300 forintból megoldott a WC tisztítása.

sam_4753.JPG

De, hogy a flakon is bele illeszkedjen a képbe ő is kapott egy mintát.

sam_5164.JPG

Záró szelep felhúz, egy  nyomás a tartályba, záró szelep a súlytól záródik és kész a tranzakció a következő lehúzáshoz.

Akinek kétsége lenne a baktériumokkal kapcsolatban az tegyen fertőtlenítőt a flakonba. (Szükség  esetén vízkőoldót.) 

sam_4755.JPG

Készülhet  többféle flakon a  tartály tetejére. Egy a lényeg, hogy vásárláskor nézzük meg, hogy van e kiálló lehetőleg  egyenes kis "csöve", amivel könnyen megáll a lyukon. Mert, ha nem ilyet választunk előfordulhat, hogy nem találunk bele pontosan a lyukba. Így pedig nem éppen dizájnos lesz a látvány.

sam_5162.JPG

Bár tény, akkor is nyertesek vagyunk! Nem úgy kell takarítani a WC-t, mint korábban.

Hölgyeim! Egy lyuk mindent megold ugyebár! :) Próba és várom a véleményeket!