46. Tojásvirág húsvétra.

Egyszerű húsvéti hangulatkeltő vázába.

2013-06-27_22_42_07.jpg

Azok, akik nem szeretik a nagy ünnepi asztali díszeket, de még is szeretnének az ünnepre utaló hangulatot kelteni a konyhaasztalon pár perces munkával megtehetik azt. Hozzávalók szempontjából most sem kell különösen költségbe verni magunkat mivel ehhez a hozzávalók szinte minden háztartásban előfordulnak.

Először is szükségünk lesz egy hungarocell darabra,  amiből sniccerrel, vagy éles késsel tojásformát faragunk. Ha ezt nem szeretnénk megtenni papír, vagy kreatív boltokban  készen is kapható hungarocell tojás. Továbbá készítsünk elő anyagot. Ha van otthon a legkönnyebb a jerseyvel dolgozni, mert nem szálalódik a széle és kissé nyúlik is, a fényes felülete miatt pedig igen szép látvány. Az  sem elhanyagolható szempont, hogy, ha porosodna egyszerű tusolással tisztíthatjuk, gyorsan szárad, ami pl. a pamutról, vászonról nem  mondható el. Készítsünk még elő saslik pálcát és ollót. (Azért saslikpálcát, mert sokkal erősebb, mint a hurkapálca és hegyes, ami megkönnyíti  munkánkat.) Kelleni fog még  némi "keményebb anyag. Ez lehet ponyvavászon, műbőr, gyakorlatilag bármi, aminek tartása van. És már nem is kell más, csak zöld szívószál.

2013-06-27_22_42_03.jpg

Elkészítés módja. A tojásdad formánkat négy egyenlő részre bevágjuk hosszában. Elég alig fél  centis bevágást csinálni, de nyilván ez a tojásunk méretétől is függhet.  Az anyagokat tojás formájúra vágjuk. Méretét tekintve úgy készítjük elő, hogy a két csúcsa közötti távolságot lemérjük és hozzá adunk egy, másfél centit. Szélessége is értelemszerűen bevágástól bevágásig mérve plusz legalább egy centi. Vághatunk két színt, de négyet is ízlésünk szerint. Ha az előkészületekkel végeztünk jöhet a fedés. Az anyagot ráhelyezzük a tojáscikkre és egy saslikpálca hegyes végével szépen bele igazgatjuk az anyagot a résbe. Majd a következőt is, míg teljesen körbe nem értünk. Ha a tojás szépen "felöltözött" vágjunk ki a műbőrből virágformát.  Lehet egyet, vagy többet is. Majd a saslikpálca hosszánál két centivel rövidebbre vágjunk szívószálat és húzzuk rá a pálcára. Hegyes végével szúrjuk át a műbőrből  kivágott virágforma közepét a fonákja felől, majd a tojást is szúrjuk rá.

2013-06-27_22_41_48.jpg

És már lehet  is a vázába tenni az ünnepi dekorációnkat! Amennyiben nem vázába, hanem locsolkodó fiúknak szánjuk a saslikpálca helyett szalagból formáljunk akasztót. Kössünk rá szoros görcsöt és azt is nyomogassuk bele a tojás hegyesebb végébe és már vihetik is  a kislegények.

2013-06-27_19_19_09.jpg