65. BALLAGTATÓ ÓVÓNÉNIK AJÁNDÉKA

sam_4590.JPG

A tanév végéhez közeledve minden gyerek számolja a napokat, hogy hányat kell még aludni, hogy végre elérkezzen a szünet. A ballagók még inkább izgatottak, hiszen valami véget ér számukra és az  új kezdetével tovább léphetnek óvodából iskolába, egy új közösségbe, magasabb feladatok felé. A szülők is készülődnek a ballagásra, búcsúzásra, köszönet nyilvánításra.

sam_4589.JPG

Vannak szülői  munkaközösségek, akik pénzt gyűjtenek és abból megvásárolják a ballagtató óvónők huszadik vázáját, tizennyolcadik pohárkészletét, terítőjét. Akadnak azonban olyanok is, akik maguk készítik el azt a tárgyat, amivel meg szeretnék köszönni munkájukat, amivel elindították a kicsiket. Egyik típusnak sincs könnyű dolga, hiszen a sokadik ugyan az nem okoz sok örömöt, mint, ahogyan a saját készítésű is igen rizikós, hogy  tetszik e majd. Mi lenne az optimális ajándék  ilyenkor? Valami olyan használati tárgy, ami erős, időtálló és funkcióját tekintve egy óvónő számára hasznos a munkájában. Mi egy ilyen ajándékot készítettünk, ami remélhetőleg még sokáig ott lesz a polcán.

Egy átlátszó A4-es méretre vágott öntapadós tapétára mintát rajzoltunk szatinálóval.

sam_4579.JPG

Egy másik azonos méretűre már a dátum is rákerült.

sam_4577.JPG

Tökéletes száradás után egy gyerek már könnyedén színezhet akrillal, ha pl. mattra szeretnénk, vagy mint a képen is látható körömlakkal, ha fényeset akarunk.

sam_4578.JPG

Amíg munkánk szárad elkészíthetjük a dobozt. Sörpapírt használunk! Mérünk, vonalazunk, sniccerrel bevágunk.

sam_4584.JPG

A vonalak mentén vonalzó mellett sniccerrel kissé megvágjuk a sörpapírt, hogy a hajtás szép legyen.

sam_4586.JPG

Majd hogy egészen biztosak legyünk a tartósságban kétoldali ragasztóval összeragasztjuk.

sam_4587.JPG

Ha egész évben nem csak gazdaságosan használtuk fel az alapanyagokat, hanem a maradékokat is elpakoltuk azokkal egy már önmagában is mutatós alapot adhatunk a doboznak és orientálhatjuk a gyerekeket arra, hogy ami a korábbi munka során hulladék igen jó szolgálatot tehet egy másik feladatnál, ha nem került az a kukába.

sam_4589.JPG

És végül elérkeztünk a munka koronájához. Nincs más dolgunk, mint ráragasztani a két képet a doboz két oldalára.

sam_4590.JPG

Hogy ez az ajándék telitalálat e? Nyilván akkor dől el, ha az ajándékozott rendszeresen használja majd. Az viszont biztos, hogy nem csak mutatós, hanem igen stabil is, ami nem hátrány, ha valamit gyakran használnak. Így van esélyünk, hogy ez az irattartó lepipálja a boltban kaphatóakat!