72. EZÜST RÓZSA

Lidi Thot BaYTI Dekoráció dohány zárófóliájából

Szinte mindenben van alkotási lehetőség ha nyitott szemmel járunk sőt még az is előfordulhat, hogy sokkal erősebb, különlegesebb jöhet létre, ha felfigyelünk kiváló adottságokkal rendelkező alapanyagokra. Korábban gyerekekkel már próbálkoztam alufóliából virágokat készíteni, melyek ugyan szépek lettek, de az alapanyag puhasága miatt nehéz  volt vele dolgozni és a kész alkotás is szinte érinthetetlen a gyors formavesztés miatt. Olyanba pedig időt, energiát fektetni, ami egy érintésre tönkre mehet nem biztos, hogy érdemes. Íme egy igen masszív rózsa, melynek alapanyaga mindenhol a kuka martaléka, pedig...

sam_4736.JPG

Amikor néhány záró fólia összegyűlik első lépésként simítsuk ki.

sam_4726.JPG

Majd vágjunk belőle vízcsepp esetleg levél formát.

sam_4727.JPG

A széleket saslikpálcára tekerve formázzuk, hogy ezzel a szirom pödrődését imitáljuk.

sam_4728.JPG

sam_4729.JPG

Majd a szirmokat egymással ellentétesen, szélek fedésével feldolgozzuk a saslikpálcára spirálosan tekerve a szár részre. Így egyik szirom tartja a másikat. (Azért saslik  pálca és nem hurkapálca, mert ez utóbbi sokkal gyengébb és, mivel ez a  fólia kemény a virág "fejének" felépítésekor könnyen eltörhet.) 

sam_4733.JPG

Ha az utolsó szirom felhelyezése is megtörtént nincs más dolgunk,  mint az  egészet rögzíteni és a szárat befedni. Erre már használhatunk alufóliát, hiszen a hosszú szárra spirálosan kell feltekerni a fedőt, amire a dohány fedő papírja keménysége és rövidsége miatt nem lenne alkalmas. 

sam_4737.JPG

És íme a végeredmény!

sam_4742.JPG

Tartós, mutatós! Nem csak vázában,  hanem ajándék csomagra ragasztva hosszú,  de akár rövid szárral is különleges. Nem mellékesen mind két kéz három ujját dolgoztatja gy gyerekeknek fejlesztésként is kiváló!