69. JÁTÉK AZ OPTIKAI CSALÓDÁSSAL.

BayTi CSIPKÉS KÉP FEKETE ALAPON

sam_4640.JPG

Egy különlegesnek tűnő még is végtelenül egyszerű lehetőség arra, hogy szobánkat egyedi módon dekoráljuk. Nem kell hozzá más csak egy 50x70 centiméteres fotópapír, fehér zselés toll és bárki elkészítheti azt  a képet, amit  mindenki meg fog csodálni.

sam_4639.JPG

Keressünk egy kör alakú műanyagot, vagy esetleg papírt. A legoptimálisabb például egy krémes tégelyben lévő kör lapka. Azért nem a csavaros tető, pohár stb. mert a zselés toll csak akkor fog folyamatosan az  igen fényes felületű fotópapírra, ha szinte függőlegesen tartjuk. Alkoholos filccel rajzoljuk meg a műanyag kör átlóját és már kezdődhet is a munka.

sam_4642.JPG

A mintát tegyük a lapra és így egyforma félköröket rajzolhatunk elő.

sam_4636.JPG

Innen már a munka nagyon  könnyű. Középre húzzunk egy vonalat, Tőle kifelé jobbra és balra is ívesen, mint a levél erezete egyre rövidülő íveket és már el is készült a kép "lelke". Majd bármilyen ismétlődő mintával haladva kitöltjük a felületet.

sam_4637.JPG

Hogy a lap teljes felületét, vagy csak egy részt rajzolunk  meg már rajtunk áll. Az ilyen képeket lehet szemmagasságtól kicsit lejjebb falra helyezi, hogy nagyobb legyen az optikai játék. Ha a kép körbejárható tovább növelhetjük az élményt.

Mivel a gyerekek is el tudják készíteni könnyedén írásgyakorlásként közös munka is lehet. Munkamenet az alábbi linken:

http://gyongyszem-napkozi.blog.hu/2015/02/21/12_ket_szin_es_a_vonalak