37. Öblítős flakonból virág.

Lidi Thot BaYTI Hogy a felnőttek is alkossanak, újrahasznosítsanak.

 

sam_3901.JPG

Kifogyott az öblítő és már lendül is a kezünk a kuka felé? Ne tegyük, mert porcelánhatású szép alkotás készülhet belőle!

sam_3895.JPG

A flakont mossuk ki alaposan. Küzdjünk meg a címkével!  Igen egyik-másikkal valóban  küzdelem lesz. Míg vannak olyanok, amelyek meleg vizes áztatással kiválóan lejönnek, másokat kapirgálni, majd hígítós vattával lemosni kell. Minden esetre érdemes ezt a rész végig küzdeni, mert a legszebb részek lapulnak a papír  alatt. Ha sikeresen megszabadultunk tőle alapos mosás, törlés, hogy egy csepp víz se maradjon rajta. Majd gyertyagyújtás, ablakok becsukása, hogy a legkisebb légáramlat se mozdítsa meg a lángot. (Ez  azért fontos, mert, ha a sziromhoz ér a láng azonnal bekormozódik, megfeketedik a széle. )

Vízcsepp formájúra vágjuk a flakon minden részét. Lehetnek kisebbek, nagyobbak. A láng mellé tartva (soha nem a lángba, mert belekap) körbeforgatjuk, hogy a széleket a meleg "beszegje", befordítsa. Ha mind elkészült a hegyes végét szúrjuk ki árral, hogy a vastagabb fajta saslikpálcára tudjuk fűzni őket. Én úgy szoktam csinálni, hogy a saslikpálca végét egy picit kihegyezem, ragasztózom és egy fagolyót ragasztok rá. Az eredetileg hegyes vége felől felfűzöm a szirmokat. Ezek lehetnek bent kicsi, majd egyre nagyobbak, lehet kifelé íves szirmokkal, vagy befelé kinek hogyan tetszik.

sam_3897.JPG

Amikor a kellő mennyiségű szirom felkerült nem maradt más dolgunk, mint a pálcát ragasztózni, majd egy zöld színű szívószálat ráhúzni, hogy "egynemű" legyen az alkotás.

Már így is mutatós, de, ha valaki szeretné levelekkel még tökéletesebbé tenni a  látványt megteheti, hiszen zöld flakon is lehet kéznél. Akár egy üdítős, esetleg egy ecetes flakon.

sam_3895_masolata.JPG

Ezt legutoljára húzzuk rá a pálcára. Célszerű nem lyukat, hanem + formájú apró vágást tenni, mert akkor nem fog sem lecsúszni, sem kiszakadni. A kicsi fülek miatt pedig egy csepp ragasztóval esetleg rögzíteni is lehet, bár nem létfontosságú mivel nélküle is megáll.

sam_3903.JPG

Mutatós a konyhába, de a kád szélén is tetszeni fog a szemünknek!

sam_3900.JPG

sam_3898.JPG

Ugye kár lett volna kidobni!

Felhívom mindenki figyelmét azonban arra, hogy ez a bejegyzés kizárólag csak felnőtteknek szól! Nem véletlenül hangsúlyozom ezt! Míg az ásványvizes flakon vékony az öblítősé vastag. Melegítése a formázhatósághoz hosszabb időt vesz igénybe. Nem elég csak körbe forgatni. Vastagabb részeknél kezünkkel kell pöndöríteni. Nagyon érezni kell, hogy mit és meddig csináljunk, hiszen, ha sokáig van, a láng közelébe bele kaphat, meggyulladhat, lecsöppenhet. Érdemes fém tálcán dolgozni, nagy vastag gyertya mellett és nem mozgó lángnál!

Éppen ezért bár a látvány bizonyára többek számára csábító csak akkor készítsenek ilyet, ha a gyerek nincs otthon!