39. Üvegrajzolás, üvegfestés

Lidi Thot BaYTI Dekorálás íves felületre

sam_3774.JPG

Maradva a korábbi logikai rendszeremnél újabb eszköz, új technika, más festékkel, hogy ismét egy olyan lehetőséggel ismerkedhessünk meg, ami lehetőséget ad számunkra, hogy egy befőttesüvegből kancsót csináljunk, vagy egy boros üvegből váza lehessen. Hogy ezt egy gyerek is meg tudja csinálni már túl elcsépelt ezért tovább  megyek! Míg egy gyerek képes mindezt kitalálni és megalkotni vajon a felnőttnek eszébe jutna?

8.JPG

Pedig egy végtelenül egyszerű dolog! Vásároljuk egy ezüstszínű szatináló festéket. (20 ml. nincs négyszáz forint. Viszont tartós kontúrozást tudunk felrajzolni vele az üvegre. Azért ezüst, mert az mindenhez megy, de még önmagában is mutatós.) Vegyünk egy befőttes üveget, tegyük egy anyagra, vagy olyan tálcába, amiben nem gurul el és nem gond, ha véletlenül festékes lesz. Fordítsuk üveg száját a lusta kéz felé.

6.JPG

A "dolgozó" kézzel pedig fessük meg kedv szerint. Ha biztonságosabbnak érezzük az előrajzolást tegyünk az üvegbe egy kinyomtatott mintát. Mivel átlátszó könnyed a vonal megrajzolása.

sam_3709.JPG

A felrajzolás után csipkehatású. Már így is szép, de festhetjük is.

13.JPG

 A festésnél használhatunk üvegfestéket, akrilt, de a körömlakk is különleges látványt fog  adni.

9_1.JPG

Mivel a festék rögzítése mikróban, vagy sütőben történik utána mosogathatóvá válik fessük azt a felsoroltak közül bármelyikkel.

15_1.JPG

Ebben az esetben nem ecsettel,  vagy filccel, hanem egy csőrös műanyag flakonnal rajzoltunk, amit egyenletesen nyomni kell, hogy a kijöjjön belőle a szatináló festék. Nem könnyű feladat, de, amikor elkészül, a saját kancsó mindenki borítékolhatja, hogy a gyerek számára ebből fog a legfinomabb tea kicsorogni a pohárba! És egyszeriben önkiszolgálóvá válik a teáztatás.

sam_3730.JPG

Ha  nem sikerül beszerezni rácsavarható kiöntőfejet lehet mécses tartó a befőttes üvegből.

19_1.jpg

sam_3717.JPG

sam_3773.JPG

22_2.jpg